« terug naar vorige pagina

Overige afspraken

Thuismetingen en telemonitoring
Soms kan het prettig zijn om in uw thuisomgeving bepaalde metingen te verrichten, zodat u hiervoor niet steeds naar de praktijk hoeft te komen. Onze huisartsenpraktijk biedt in verschillende gevallen de mogelijkheid om metingen thuis uit te voeren. Dit wordt ook wel telemonitoring genoemd.U kunt hierbij denken aan 24-uurs-bloeddrukmeting, glucosemeter of een saturatiemeter. U krijgt in zo’n geval van onze praktijk de apparatuur mee naar huis en de instructies om op verantwoorde wijze zelf de meting uit te (laten) voeren. Neem hiervoor contact op met de assistente.

Verder kunt u bij thuismetingen en telemonitoring ook denken aan:

  • Foto’s insturen bij huiduitslag
  • Vervolgen van de wondgenezing
  • Gewicht bijhouden

Hoe kan ik zelf thuismetingen delen de huisarts/praktijkondersteuner?

Als u graag thuismetingen wilt delen met uw huisarts/praktijkondersteuner dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij zorgen er dan voor dat de optie “Eigen metingen delen en bekijken” voor u beschikbaar komt in uw persoonlijke omgeving op Mijngezondheid.net (de optie is niet beschikbaar in de MedGemak app).

Via deze optie kunt u de volgende waardes met ons delen:

  • Bloeddruk
  • Hartfrequentie
  • Lichaamsgewicht
  • Glucose

Wilt u graag foto’s met uw huisarts delen bij vragen over bijvoorbeeld huiduitslag of wondgenezing? Dit kan via Mijngezondheid.net of de MedGemak app met de optie “Vraag aan huisarts/apotheek“. Hier kunt u de foto(‘s) als bijlage toevoegen bij uw bericht aan de betreffende zorgverlener.

U krijgt meestal dezelfde dag, maar uiterlijk binnen 2 werkdagen, antwoord op uw vraag en een beoordeling van de foto(‘s).

Klik hier voor ondersteuning bij het gebruik van MijnGezondheid.net en de MedGemak app.